Представники групи країн, які працюють над розслідуванням воєнних злочинів росії в Україні, зустрілися в Гаазі на тлі закликів притягнути до відповідальності винних у скоєних звірствах.

На зустрічі присутня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, яка повідомляла, що працює декілька днів у Великій Британії, задля створення Консультативної групи щодо злочинів-звірств рф - Atrocity Crimes Advisory Group. Під час спільної конференції Ірини Венедиктової та прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана, Венедіктова зазначила, що судовий фронт є дуже важливим, адже "щодня вчиняється близько 200 – 300 воєнних злочинів".

Ірина Венедиктова. Фото: Facebook
Ірина Венедиктова. Фото: Facebook

Зазначається, що офіс ГП уже порушив понад 8000 кримінальних справ, пов'язаних з війною, і виявив понад 500 підозрюваних, зокрема російських міністрів, воєначальників і пропагандистів.

"Це жорстока війна. Ми не маємо доступу до окупованих територій, але я сподіваюся, що завдяки міжнародним колегам ми зможемо досягти справедливості"
, - заявила Ірина Венедиктова, наголошуючи що в Україні продовжуються бойові дії.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Розстріляний автобус, фото Facebook
Розстріляний автобус, фото Facebook

Участь у пресконференції також беруть генеральний прокурор Литовської Республіки Ніда Грунскєнє, національний прокурор Даріуш Барський та президент Агентства Європейського Союзу з питань співробітництва у сфері кримінальної юстиції (Євроюсту) Ладіслав Хамрана.

Нагадаємо, раніше ми писали, що військовий подарунок від Словаччини припече окупантів на далекій відстані.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський розповів, що має показати Європа Росії

Також "Знай.ua" писав, що техніка ворога поремонтована і вже у правильних кольорах служитиме ЗСУ.