Біженка, яка виїхала зі східної України побачила на фото окупанта зі своїм котлом та іншими речами на танку. Мародер прихопив дитячі ковдри та скатертину.

Речі, вкрадені з її сімейного гніздечка, впізнала Аліна Коренюк, яка наразі живе у Великій Британії. Вона виїхала з Попасної ще 24 лютого, у квітні її прихистила сім'я у британському графстві Нотінгемшир. Про це пише BBC.

Російський мародер. Фото: BBC
Російський мародер. Фото: BBC

У Попасній Коренюк працювала в поліції. Вона розповіла, що на танку російський окупант везе новий котел, який подружжя хотіло встановити вдома, але не встигло. Також там скатертина із літнього будинку родини, червона ковдра та нові дитячі простирадла Disney.

Жінка зізнається, що знала про погроми та мародерство, їх попереджали, що росіяни, що не знищать, то вкрадуть.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Ми очікували, що будинки в Попасній будуть розграбовані, нам про це неодноразово говорили",

— зазначила вона.

Під ковдрами та простирадлами схована якась побутова техніка. Жінка розповіла, що виїхала з Попасної з мінімумом речей. Наразі вона живе у Великій Британії зі своїми дочками Крістіною, 12 років, і Ольгою, 8 років, за схемою уряду Великобританії "Дім для України" після того, як залишила Україну. Її чоловік і мати перебувають в Україні на відносно безпечній території.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Жозеп Боррель нагадав країнам ЄС, чому вони зобов'язані допомогти сьогодні Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські полковники засудили Шойгу за ведення війни в Україні, вважають профаном.

Також "Знай.ua" писав, що те, що трапилося в Україні сміливо можна вважати геноцидом - кілька ознак винуватості російських окупантів.