Депутатка Київради закликає до збору коштів на закупку та пошив форми ЗСУ для жінок.

На своїй сторінці в Instagram показала, як може виглядати жінка, яка прийшла до лав ЗСУ в чоловічій формі, адже жіночої в Україні не затверджено законом. При цьому кількість жінок, що служать, збільшується, наразі в ЗСУ задіяні понад 50 тисяч жінок, з них 3.5 тисячі старші офіцери.

У жінок чоловіча форма. Фото: Instagram
У жінок чоловіча форма. Фото: Instagram

"На передовій чи в тилу, зі зброєю чи без, в ролі парамедика чи танкістки, аеророзвідниці чи артилеристки, командирки роти чи взводу - кожна з цих жінок виконує свій військовий обов’язок на рівних засадах з чоловіками", - зазначає Ірина.

У жінок чоловіча форма. Фото: Instagram
У жінок чоловіча форма. Фото: Instagram

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Амуніція, комфортна та функціональна — базова потреба кожного військового: чоловік це чи жінка. Так от, в Україні передбачена і затверджена Статутом ЗСУ лише чоловіча форма (включно з спідньою білизною). Жіночої форми немає, купити її можна хіба що замовивши десь з Америки, Ізраїлю чи Грузії.

У жінок чоловіча форма. Фото: Instagram
У жінок чоловіча форма. Фото: Instagram

Жінкам військовим видають чоловічу форму без врахування жіночої фізіології, в придачу з чоловічими трусами! А у польових умовах не завжди є можливість її підшити. Жінка-військовослужбовиця мають право на зручну та функціональну військову форму.

Вирішили глобально підійти до вирішення цієї проблемки. Замовляємо зразки жіночої амуніції з США та Ізраїлю, беремо за основу їх лекала та відшиваємо їх в Україні.

Будуть проведені аукціони зі збору коштів, щоб пошити зручну форму для українських захисниць.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Гаазі зібралися прокурори щодо воєнних злочинів росії у війні проти України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на територію Запорізької АЕС зайшло 500 російських солдатів.

Також "Знай.ua" писав, що Кадиров розлютився, що пропагандистське телебачення здатне тільки брехати.