Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів про складну ситуацію в Луганській області. Російські окупанти продовжують наступ.

Про це стало відомо завдяки новій розмові чоловіка з Начальником об'єднаного штабу Збройних сил Французької Республіки генералом армії Тьєрі Бюркаром.

Складна ситуація станом на сьогоднішній день саме в Луганській області. Там ворог намагається витіснити українські підрозділи з позицій, які вони займають.

При цьому, Валерій Залужний подякував колегу з Франції за допомогу, яку країна надає регулярно в Україні. Також, було висловлено співчуття у зв'язку із загибеллю в Україні від кулі російського окупанта журналіста Фредеріка Леклерка.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Поінформував свого візаві про поточну оперативну обстановку, зазначивши, що бойові дії ведуться майже на всіх напрямках. Найскладніша ситуація в Луганській області, де противник намагається витіснити наші підрозділи із займаних позицій", - зазначив Головнокомандувач.

Валерій Залужний, скріншот: Youtube
Валерій Залужний, скріншот: Youtube

Французький генерал дізнався, що операції такі носять комплексний характер, і вимагають поєднання як оборонних, так і наступальних дій. Зараз у Російський окупантів є ряд переваг, але, у випадку, якщо Європа буде виконувати свої обіцянки, ЗСУ вмить виженуть окупантів з наших земель.

"Однак противник має вирішальну перевагу в артилерії, що актуалізує питання якнайшвидшого переходу наших підрозділів на озброєння натовського зразка. Це збереже життя наших людей і наші території", - підкреслив Залужний.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що безкоштовне розмитнення закінчується?Уряд пропонує повернути митні збори і ПДВ на ввезення авто з-за кордону

Раніше повідомлялося, що американська журналістка Енн Епплбаум розповіла, чому не можна йти на компроміси з Путіним

Також, український розвідник тренувавсяпо 18 годин на день, щоб стати професіоналом