"Баба на Мерседесі". Саме так прозвали російські окупанти українку, коли зайшли в село, в якому вона проживає. Вона розповіла власну історію цієї війни.

Про неї стало відомо завдяки новій публікації на акаунті "Оперативне командування "Південь" в соціальній мережі Facebook.

Звуть жінку Анна, і народилася вона в Білорусі. Однак, вже 50 років проживає в шлюбі з чоловіком в Україні. Жалю немає, адже у неї тут всі рідні, і все життя.

Про початок війни дізналася від сина, який знаходиться в іншій країні разом з усією родиною. 24 лютого він подзвонив, і сказав, що в Україні почалася війна, А Анна ще довго не могла в це повірити.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Через 2 тижні на власні очі побачила російських окупантів, які принесли людям біль і руйнування.

Пенсіонерка Ганна, фото: Facebook
Пенсіонерка Ганна, фото: Facebook

"Як тільки ці іроди зайшли в село, то першим, що почали робити, – це ходити по домівках і шукати, щоб такого поїсти і випити. Російські окупанти забирали тушковане м'ясо, молоко. У мого діда, який також як і я інвалід, на горищі було дуже багато тютюну, росіяни забрали весь. Минуло десь два дні після окупації, як вони знову до нас прийшли, я була у дворі, а дід в будинку, вони кричали і вимагали віддати їм "Мерседес". Вірите чи ні я довго не могла зрозуміти про що вони говорять, як потім зрозуміла, що насправді вони говорили про інвалідний візок" - розповідає жінка.

Виявилося, що вони просто переплутали будинки, і думали, що зараз дійсно будуть розсікати по селу на іномарці. Як тільки побачили, що це ніякий не Мерседес, А інвалідне крісло, почали плюватися, кричати, а потім просто пішли.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Українські військові давно прогнали росіян з села, а місцеві жителі досі жартують, і називають Анну "бабою на Мерседесі".

"Мені дуже важко згадувати дні окупації, ми ховалися по підвалах, намагалися не виходити з двору, один з одним говорили пошепки. Я дякую наші Збройні Сили України, які звільнили наше село від цих іродів, я буду молитися за вас і вірити в швидку перемогу над РФ", - підсумувала жінка.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розповів, чи будуть ЗСУ обстрілювати території агресорів за допомогою американської зброї

Раніше повідомлялося, що після побаченого в Ірпені та Бучі президент Словаччини не змогла стримати емоції

Також, Олександр Лукашенко нарешті показав, звідки на Білорусь готувався напад: виявилося, не з України