Стало відомо про те, що російські окупанти почали масово викрадати чоловіків на тимчасово захоплених територіях. Вимагають від них викуп.

Про це стало відомо завдяки новому перехопленню розмови, який опублікований на Офіційних акаунтах Служби безпеки України в соціальних мережах.

У відомстві кажуть, що сума викупу, а також "повернення до нормального життя" залежить від стану самої сім'ї, але в середньому коливається в межах від 10 до 30 тисяч доларів.

Як приклад СБУ навіть навела відразу кілька звернень громадян в "тимчасову військову адміністрацію Росії" в Мелітополі, що в Запорізькій області.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Тільки що приїхали ваші хлопці, з комендатури, закрили мого чоловіка в багажник і відвезли. Ні документи не надали, ніде нічого", - йдеться в одному зі звернень.

Розбита техніка окупантів. Фото: Facebook
Розбита техніка окупантів. Фото: Facebook

У другій заяві жінка розповіла, що її чоловіка "скрутили, завантажили в багажник", після чого транспортний засіб просто забрали. Вона не знає, що їй робити далі, і просить допомоги.

Окупанти відповідають, що ці питання по телефону не вирішуються, і потрібна особиста зустріч. Вони бояться, що про їх злодіяння дізнається весь світ.

Мелітополь, фото: скріншот з відео
Мелітополь, фото: скріншот з відео

"А вже по приїзду родичам озвучують прайс і починаються торги. СБУ системно фіксує злочини окупантів та їхніх пособників", - заявили у відомстві.

Все що потрібно знати про російських загарбників, які в черговий раз пробили дно.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський звернувся до українців із загону "диванних військ": вказують, як потрібно воювати

Раніше повідомлялося, що російський депутат запропонував брати у полон західних чиновників, що допомагають Україні

Також, мобілізовані бойовики з " ДНР " скаржаться на погане ставлення росіян до них