Швеція поставить Україні легкі берегові протикорабельні ракетні комплекси RBS-17.

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде передавати, що Швеція відправить Україні протикорабельні ракети, протитанкову зброю і 12,7-мм гвинтівки, включаючи боєприпаси.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Анн Лінде підкреслила, що зробить все, щоб вона зупинилася:

"Цей четвертий пакет підтримки також передбачає фінансову допомогу Збройним силам України. Загальна сума - понад 95 млн євро. Війна Росії проти України повинна припинитися".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Комплекс RBS-17 був розроблений в 1980-і роки на основі американського ПТРК Hellfire. Для запуску використовується спеціально створена однозарядна переносна установка.

Модифікована ракета Hellfire оснащена осколково-фугасною бойовою частиною розробки компанії Bofors. Ефективна дальність стрільби досягає 10 км.

Протикорабельний комплекс. Фото: Telegram
Протикорабельний комплекс. Фото: Telegram

Також 2 червня стало відомо, що Туреччина передасть безкоштовно Байрактар, на який збирав кошти литовський народ. На зібрані гроші литовці придбають необхідні боєприпаси для Байрактару.

Також Україні надішлють зброю США - вже 11-й раз сформований пакет військової допомоги. Загальна вартість переданої зброї, боєприпасів і техніки складає приблизно 4,6 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що жінки-військові просять нормальну форму, видають чоловічу з трусами на додачу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Донеччині священнику УПЦ МП розбомбили дім окупанти, а він зустрів їх хлібом-сіллю.

Також "Знай.ua" писав, що у російській техніці знову знайшли французські комплектуючі.