Стало відомо про те, що перебуваючи на Чорнобильській АЕС російські окупанти вивезли або ж пошкодили обладнання. Сума збитку перевищила 135 мільйонів.

Про це стало відомо завдяки новому матеріалу, який опублікований на порталі The Washington Post.

Як відомо, в період з кінця лютого по початок квітня, на Чорнобильській атомній електростанції перебували російські окупанти. Їм вдалося захопити цю територію, що поставило під небезпеку весь світ.

Чорнобильська зона, фото: Уніан
Чорнобильська зона, фото: Уніан

Після того, як станція повернулася повністю під контроль України, весь світ побачив, як вони тiкали. Було винесено 698 комп'ютерів, 344 автомобіля, 1500 радіаційних дозиметрів, і так далі. Список стає тільки більше з кожним днем, однак, сума збитку вже склала як мінімум 135 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я не можу сказати, що вони завдали шкоди людству, але, безумовно, великий економічний збиток Україні", - сказав Микола Беспалі, директор Центральної аналітичної лабораторії.

За словами співробітників Чорнобильської АЕС, вони планували там перебувати постійно, але, вже через місяць було прийнято рішення здати позиції. По всій видимості, не справлялися, а також злякалися наслідків. Крім того, як виявилося, російські окупанти не сильно відрізняються розумом і кмітливістю, тому вирили окопи в "рудому" лісі, який усіяний радіацією, тому в майбутньому їх може чекати неприємний сюрприз.

Чорнобильська атомна станція
Чорнобильська атомна станція

В цілому, за оцінками, вартість заміни втраченого становить понад 135 мільйонів доларів. Однак програмне забезпечення було виготовлено на замовлення для станції і є незамінним.

"Росіяни не зможуть його використовувати, тому що програмне забезпечення унікально, створене спеціально для наших пристроїв» - розповідає Микола.

Чорнобиль, фото: скріншот з відео
Чорнобиль, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що в російській техніці знову знайшли Французькі комплектуючі: продовжують допомагати агресору вбивати українців

Раніше повідомлялося, що Німеччина замість поставки сучасних БМП Marder, хоче надати Україні мотлох 30-річної давності

Також, Віталій Кім включив Арестовича, і розповів,коли мешканці зможуть повернутися додому