Стало відомо про чергову провокацію від росіян. Почали запускати ракети з військових кораблів, але ховають їх за цивільними судами.

Про це повідомляла прес-служба Військово-Морських сил України в соціальній мережі Facebook.

За новими даними, командування вимикає у цивільних кораблів систему ідентифікації, і це не дає їх відрізнити від військових суден. Чергова провокація від окупантів, яка порушує всі правила ведення війни.

"Керівництво ЧФ РФ почало застосовувати відому з 2014 року підступну російську "тактику", але тепер вже і на морі. Військові злочинці виводять на рейд Севастополя судна торгового флоту з вимкненими системами ідентифікації AIS для неможливості розпізнавання їх як цивільних суден. Приховуючи за ними свої військові кораблі, окупанти продовжують руйнувати мирні українські міста і вбивати наших громадян крилатими ракетами типу "Калібр", - йдеться в повідомленні. Все це вкотре показує справжнє обличчя Російської Федерації",- підсумували у ВМСУ.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Раніше в Одеській обласній військовій адміністрації заявили, що в Чорному морі залишився один російський корабель-носій крилатих ракет, які і б'ють за указом командування по цивільних об'єктах.

Провокація росіян, фото: Facebook
Провокація росіян, фото: Facebook

Нагадаємо, що Росія почала війну проти України 24 лютого. Більше трьох місяців ЗСУ змушені захищати території, а також мирний сон громадян. При цьому, більше 10 мільйонів людей були змушені шукати безпечне місце, і покинути свої будинки.

Нагадаємо, що український пілот евакуював поранених з "Азовсталі" під вогнем росіян

Раніше повідомлялося, що російські окупанти почали масово викрадати чоловіків на тимчасово захоплених територіях: вимагають викуп від 10 до 30 тисяч доларів

Також, російський депутат запропонував брати у полон західних чиновників, що допомагають Україні