Лютий 2022 року приніс у життя кожного українця біль, руйнування, втрати. Окупанти намагалися захопити і українську столицю, але, на щастя, зазнали краху.

Історію боїв у місті Ірпінь розповіли бійці підрозділів Сил територіальної бригади міста Київ у матеріалі порталу АрмiяInform.

27 лютого ворожі війська почали наступ у передмісті столиці. Вони абсолютно не вміли вести бої, і намагалися взяти кількістю. Але, нашим захисницям у складі 50 бійців вдалося зупинити цілу колону окупантів на столицю.

Бійці ТрО, фото: AрмiяInform
Бійці ТрО, фото: AрмiяInform

"26-27 лютого ворог вів активні дії в моєму рідному місті. Ми прийняли бій на кордоні міст Буча – Ірпінь, які поділяють тільки міст. Пам'ятаю, як побратими помітили ворожу техніку і самовпевнених росіян, які їхали, сидячи на коробочках, переконані, що їх будуть тут зустрічати з квітами", — говорить Олександр з позивним "Танго", який тоді виконував обов'язки командира взводу.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Тоді наші військові зайняли зручну позицію, і відбили наступ ворога. Вони розташовувалися за мостом на гірці, що дало тактичні переваги перед ворогом. Саме так і була отримана перемога. На жаль, не без втрат, але, у війні не може бути інакше. При цьому, втрати російських окупантів були в кілька разів вище.

Бійці ТрО, фото: AрмiяInform
Бійці ТрО, фото: AрмiяInform

"Пізніше ми перехоплювали їх донесення. Вони були переконані, що їх зупинила рота спецназу. До речі, коли росіяни відступали, прикривалися цивільним населенням. Це суперечить здоровому глузду і правилам ведення війни", — згадує боєць Віктор.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що безкоштовне розмитнення закінчується?Уряд пропонує повернути митні збори і ПДВ на ввезення авто з-за кордону

Раніше повідомлялося, що американська журналістка Енн Епплбаум розповіла, чому не можна йти на компроміси з Путіним

Також, український розвідник тренувавсяпо 18 годин на день, щоб стати професіоналом