Боєць ЗСУ, старший лейтенант Сергій Ткачук ризикнув життям, щоб допомогти пораненим товаришам вибратися з-під ворожого вогню. Про це розповіли на офіційній сторінці Міноборони в соцмережі facebook.

У боях за Херсонщину бійці ЗСУ потрапили в оточення противника. Незважаючи на переважаючі сили російських окупантів, бійці стояли і давали їм відсіч. Втім, становище на полі бою було важким - багато хто був поранений і потребував медичної допомоги.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Комбат 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового походу старший лейтенант Сергій Ткачук разом з ще одним бійцем вирішили відправитися на допомогу товаришам по морю на човні з мотором. Через кілька годин вони дісталися, відвантаживши бійцям озброєння і забрали поранених.

На зворотному шляху човен потрапив під посилений ворожий обстріл. За словами бійців їх врятувало диво, адже в якийсь момент їх опустила хвиля і снаряд, який призначався їм, пролетів вище.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Чудеса бувають і на війні. У якийсь момент нас опустила хвиля, і снаряд пролетів вище. Ворожа БМП - 3 немов надривалася, скажена від безсилля", - йдеться в повідомленні.

Так, ризикуючи власним життям Сергій Ткачук зміг врятувати десятьох поранених.

Раніше Знай повідомляв, прикордонник Ігор після 20 років служби вийшов у запас ЗСУ, але мрії про щасливе життя з синами зруйнувала рф: "Я тут, щоб захистити".

Також наш портал інформував, окупанти підготували жорстоку провокацію в Чорному морі: запускають ракети ховаючись за цивільними суднами.

Крім того, наш портал повідомляв, у Китаї незадоволені тиском Росії стосовно економічної підтримки: допомогли б, але бояться санкцій.