В Україні вже четвертий місяць триває боротьба з російськими окупантами. За прогнозами глави Міністерства оборони Олексія Резнікова активні бойові дії в країні можуть припинитися вже до кінця 2022 року. Про це він заявив під час свого виступу на Міжнародному форумі безпеки GLOBSEC-2022 у Братиславі.

Олексій Резніков заявив, що Росія не залишає спроб окупувати все більше території України, тому складно спрогнозувати, коли закінчиться війна. Втім, він припускає, що активна фаза може закінчитися вже до кінця 2022 року.

Олексій Резніков. Фото: скрін youtube
Олексій Резніков. Фото: скрін youtube

"Росія продовжує докладати зусиль щодо окупації всієї нашої держави. Поки неможливо передбачити, коли закінчиться війна, але мої оптимістичні прогнози, що це реально зробити ще в цьому році", - заявив Міністр оборони.

Російські окупанти, фото: скріншот з відео
Російські окупанти, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Резніков підкреслив, що в Кремлі вважають всі землі навколо Росії "своїми", тому на агресії в Україні вони зупинятися не будуть. Міністр додав, що наступними жертвами рф стануть Польща, країни Балтії, Словаччина та інші. Він закликав максимально сконцентруватися на тому, щоб зупинити агресора і не допустити його подальшого просування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прикордонник Ігор після 20 років служби вийшов у запас ЗСУ, але мрії про щасливе життя з синами зруйнувала рф: "Я тут, щоб захистити".

Також наш портал інформував, російські окупанти заздрять рівню життя українців, крадуть все, що потрапить на очі: "Набрав магнітики".

Крім того, наш портал повідомляв, українець мріє дожити до дня, коли Росія розпадеться на частини: разом з побратимами робить для цього все.