Як відомо, деякий час тому Україні передали ще трохи важкого озброєння. Йдеться про Словаччину, а також поставки САУ Zuzana 2.

Про це написав у соціальній мережі Twitter Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Тезка президента Словаччини виїхала в Україну, а можливо, вже у всю використовується українськими захисниками на лінії фронту. Між країнами був підписаний контракт на поставку восьми самохідних гаубиць Zuzana 2. Це глибока модернізація гаубиці Dana.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Тепер вони мають більш підвищену дальність стрільби, а також вдосконалену систему управління вогнем. Всі ці фактори роблять дану гаубицю чудовим зразком свого роду, і допоможе побороти російських окупантів на наших з вами землях.

Артилерійська установка 8x8 калібром 155 мм.Максимальна дальність стрільби становить 41 км, екіпаж складається з трьох осіб, а автоматична система зарядки дозволяє виробляти шість пострілів в хвилину.

Zuzana 2, фото: вільне джерело
Zuzana 2, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що з кожним днем в Україні все більше стає зброї від наших партнерів. Це вкрай не подобається російській владі, і вони намагаються всіма способами збити логістику, запускаючи по них ракети. Однак, це не зупинить поставки, а лише посилить прагнення світу допомогти Україні. Якщо світові лідери більше не будуть затримувати поставки, то вже в липні ЗСУ накопичать необхідну його кількість для наступу.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що у добровольця з Південної Кореї можуть відібрати громадянство за захист України

Раніше повідомлялося, що закінчення війни в Україні: Міністр оборони Олексій Резніков поділився прогнозом

Також, російські окупанти бояться вступати в прямі бойові зіткнення з бійцями ЗСУ: тікають при найменшій можливості