Військовий експерт Ігаль Левін розповів, що навіть якщо ЗСУ відступлять зі Свіеродонецька, на наступній точці, російських військових чекає могила.

Левін, в ефірі каналу Politeka, розповів, що наразі, війна рф не має жодного стратегічного успіху.

Ігаль Левін. Фото: Youtube
Ігаль Левін. Фото: Youtube

"Війна - це продовження політики насильницькими методами. Але є воєнні цілі, їх треба спочатку виконати, а потім треба продовжувати політику. Очевидно, вони хочуть якісь успіхі на місцях, щоб подавати це як перемогу. Чому таким важливим є Сіверодонецьк? Насправді він не приносить їм жодної стратегічної переваги, це не стратегічний успіх", - заявив Левін.

Також він зазначив, що у разі, якщо Сіверодонецьк впаде, то залишається Лисичанськ, який знаходиться на висоті, який відрізаний річкою, якщо їми так важко з Сіверодонецьком, то складно уявити, як вони будуть брати Лисичанськ.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Зруйноване українське місто. Фото: Telegram
Зруйноване українське місто. Фото: Telegram

"Сіверодонецьк не є стратегічним успіхом, це локальний, тактичний успіх. Так само, як захоплення Попасної. Для них, що найстрашніше. Що за чотири місяці цього кровавого хаосу, де загинули десятки тисяч людей, мирних мешканців, виходить що вони не добилися жодної стратегічної цілі", - заявив експерт.

Він підкреслив, що за весь період війни є локальні тактичні успіхи, але стратегічних - немає. Вийти не кордони Луганської та Донецької області вони не змогли. Для рф це говорить про провал та неспроможність штабістів. Для України - це говорить як Україна героїчно та ефективно опирається.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Держспецзв'язку відповіло на важливе питання щодо відключення українців від мобільного зв'язку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські окупанти роблять "бізнес" на мародерстві, але при цьому продовжують красти у своїх же.

Також "Знай.ua" писав, що Руслан став легендою Бучі після перемоги над окупантами, врятував безліч життів, і вже розмірковує про плани.