У Херсоні загарбники вирішили діяти радикально, та вимагають перейти на російську освітню програму. Погодилися на вимогу лише двоє директорів з близько 60.

Тим, хто погодився, доручили провести збори педколективів та змусити підлеглих переоформитись за російським законодавством. Про це повідомляють у ГУР.

Напис у окупованому Херсоні. Фото: Telegram
Напис у окупованому Херсоні. Фото: Telegram

Збори подібні до тих, що проводять у освітніх закладах, провели вже з працівниками херсонської філії "Укрзалізниці". Окупанти зібрали працівників та наказали переоформлюватися за російським законодавством. Розмір зарплати — вдвічі меншим за зарплати "Укрзалізниці".

Окупаційна адміністрація Херсона не має достатніх фінансових ресурсів із забезпечення життєдіяльності міста в умовах окупації. До того ж у найближчій перспективі надходження цих фінансових ресурсів не планується ГУР

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, в Херсоні та області загарбники продають свої сім-карти за паспортними даними. З’єднання мереж завершують між окупованою частиною Херсонської області та рф через анексований півострів.

Мітинг у Херсоні. Фото: Youtube
Мітинг у Херсоні. Фото: Youtube

Українські військові останнім часом активізували контратаки у Херсонській області, 30 травня Генштаб звітував, що під час вдалого наступу ЗСУ окупанти зазнали втрат і відійшли з населеного пункту Миколаївка.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Олена Зеленська висловилася про війну та закликала цивілізований світ не звикати до війни Росії проти України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці повернулися в рідне село під Києвом після окупації, але на місці залишилися лише руїни.

Також "Знай.ua" писав, що у пріоритеті України та свту - розблоковані порти та відновлення морських перевезень.