Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився з приводу критики всього світу на свою адресу. Вважає, що його країна допомагає Україні не менше, ніж Великобританія.

Про це повідомляє портал The Telegraph.

У вівторок, 7 червня він виступив на прес-конференції разом з лідерами Литви, Латвії та Естонії. Там Олаф Шольц висловився знову про війну в Україні, і зазначив, що Германі надає Україні більшу підтримку, ніж інші, не рахуючи низки країн.

Олаф Шольц, фото: скріншот з відео
Олаф Шольц, фото: скріншот з відео

"Німеччина є одним з головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, тільки Сполучені Штати надають більшу підтримку, ніж ми", – сказав Шольц, зазначивши, що Берлін надсилає ЗСУ найсучасніші артилерійські системи і вчить українців їх використовувати.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також, канцлер вважає, що потрібно продовжувати діалог один з одним, щоб ця війна закінчилася якомога швидше. За це він був розкритикований колегами з країн Балтії, так як на їхню думку, це не допоможе, і підтримку Україні потрібно надавати інакше.

Німеччина, Бундестанг. Фото: YouTube
Німеччина, Бундестанг. Фото: YouTube

"Ми вважаємо, що неможливо розмовляти з державою, яка намагається перекроїти карту в ХХІ столітті", - сказав, зокрема, президент Литви Гітанас Науседа.

Незважаючи на все, лідери країн Балтії висловили свою подяку Німеччині за те, що вони продовжують надавати Україні економічну, дипломатичну, а також військову підтримку Україні. Також, за відправку для Збройних сил протитанкових ракет і боєприпасів.

поставки західного озброєння до України
поставки західного озброєння до України

Нагадаємо, що дивне рішення в Білорусі. Зараз місцева влада йдуть на радикальні кроки, які торкнуться і поляків

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала зрадника з"ДНР", який намагався влаштуватися в ЗСУ

Також, Експерт розповів, чому важливі візити Володимира Зеленського на передові позиції ЗСУ