У російській держдумі зареєстрували законопроєкт про "скасування визнання незалежності Литви" від 6 вересня 1991 року.

Зокрема, автор законопроєкту вважає, що постанова Держради СРСР була незаконною, оскільки "порушувала Конституцію СРСР".

Скриншот проєкту
Скриншот проєкту

У пояснювальній записці до законопроєкту його ініціатор, депутат путінської партії "єдина росія" пише, що нібито "після внесення поправок до конституції країни РФ була визнана правонаступником СРСР на своїй території".

так званий депутат рф зазначає, що ухвала Державної Ради СРСР № ДС-1 Про визнання незалежності Литовської Республіки незаконна. Він нарікає на нібито "відсутність референдуму про вихід та перехідного періоду".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити, що в час виходу Литви зі складу Радянського союзу, були жертви серед мирних литовців, через намагання силою притлумити рух до суверенності республіки.

Після протистояння 6 вересня 1991 року на засіданні Держради СРСР під головуванням Михайла Горбачова незалежність Литви, Латвії та Естонії було визнано.

Новину прокоментував Михайло Подоляк. Він назвав подібне черговим доказом, що ситуацію може виправити лише важка зброя Україні.

Наміри рф "скасувати" незалежність Литви — ще один доказ, що апетити імперії не обмежуються Україною. Будь-які балачки про шлях до миру через збереження варварської фізіономії Рф — самообман, що принесе війну на територію ЄС. Шлях до миру лежить через постачання важкої зброї. Михайло Подоляк.

Скриншот твіту Подоляка
Скриншот твіту Подоляка

Нагадаємо, раніше ми писали, що російські окупанти почали погрожувати військовим ЗСУ по телефону: яким повідомленням не можна ніколи вірити.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські окупанти почали проводити фейкові опитування в Херсонській області, готують до псевдореферендуму.

Також "Знай.ua" писав, що українець 10 років прожив у сонячній Італії, але повернувся захищати свою батьківщину, застав повномасштабну війну з банкою тушонки.