Стало відомо про те, що Служба безпеки України затримала керівників однієї з партій на вимаганні коштів за включення особи до виборчого списку і "підтримку" в політичній кар'єрі.

Нова публікація з'явилася на сторінках відомства в соціальних мережах, де регулярно діляться актуальною інформацією про ситуацію в країні.

За даними СБУ глава однієї з партій, а також керуючий вирішили заздалегідь підготуватися до можливих парламентських виборів.

Аферисти почали продавати "прохідне" місце в своєму списку, і свої послуги вони оцінили приблизно в 2,5 мільйона доларів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ними був розроблений навіть спеціальний маршрут для просування по політичних сходах. Спочатку повинні були взяти його в партію, а потім поставити головою районного округу. Далі за гроші його б поставили радників у "Київводоканал", і звідти б стартувала його політична кар'єра.

Кошти повинні були передати зловмисникам за складеним головою партії графіком, і перший транш оцінювався в 50 тисяч доларів.

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

На щастя, співробітникам правоохоронних органів вдалося зловити їх на "гарячому", коли передавали суму.

Вирішується питання повідомлення фігурантам про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе або третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, пов'язане з вимогою такої вигоди);
  • ч. 4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що жінка, яка в соцмережах агресивно просувала "русский мир", стала агенткою кремля:" перемога " тепер їй буде снитися у в'язниці мінімум 15 років

Раніше повідомлялося, що в ЗСУ відповіли на найпоширеніші питання про мобілізацію: чи є привід для переживань

Також, 15-річний українець врятував Київ від окупації, навів артилерію ЗСУ на колону російських загарбників