У Литві відреагували на скандальний законопроєкт Держдуми РФ, у якому запропонували скасувати визнання незалежності Литовської республіки.

Габріелюс Ландсбергіс заявив, що рф керують тварини, оскільки "тільки така країна могла розпочати війну в Україні", а сам намір про невизнання незалежності Литви назвав варварським. Інтерв'ю з дипломатом оприлюднило Delfi.

Габриэлюс Ландсбергіс. Фото: скріншот Youtube
Габриэлюс Ландсбергіс. Фото: скріншот Youtube

Ми готові захищати себе. Реагувати ми повинні відповідно. Бути готовими до захисту – і самі, і з партнерами, за допомогою політичних, дипломатичних та інших засобів, наголосив Габріелюс Ландсбергіс.

Нагадаємо, 8 червня депутат думи у рф запропонував скасувати постанову Держради СРСР про визнання незалежності Литви у 1991 році.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Габріелюс Ландсбергіс заявив, що, на його думку, росіяни і в політиці, як і у війні, діють не за людськими нормами.

Крім того, Ландсбергіс також заявив, що добиватиметься включення глави Російської православної церкви патріарха Кирила в новий санкційний пакет ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Україні доведеться нищити росіян у Чорному морі: потрібна буде допомога союзників.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лаврова в Туреччині поставили у глухий кут запитанням про крадіжку зерна в Україні, відповісти не зміг, натомість став мимрити про цілі.

Також "Знай.ua" писав, що жінка, яка в соцмережах агресивно просувала "русскій мір", стала агенткою кремля: "Побєда" тепер їй буде снитися у в'язниці мінімум 15 років.