Йде вже четвертий місяць війни Росії проти України. Давайте спробуємо розбиратися, що думають про це ЗМІ союзників і партнерів держави-агресора на пострадянському просторі.

Ось, наприклад, Білорусь. Єдиний беззаперечний союзник Росії. Часом навіть здається, що це все одна країна, і рішення по Білорусі приймають саме в Кремлі. Місцеві ЗМІ часом виявляють навіть більше ентузіазму, ніж російські. А все тому що Олександр Лукашенко розуміє, що у нього більше не буде інших союзників.

Журналісти, Верховна Рада - фото Знай.ua
Журналісти, Верховна Рада - фото Знай.ua

Вірменія. Їхні журналісти практично не помічають війну в Україні, і рідко пишуть про якісь події. Зараз у країни величезна кількість власних проблем з Туреччиною, а також Азербайджаном.

Азербайджан. Вони активно підтримують Україну, і Нагірний Карабах/Арцах для них аналог ЛДНР. При цьому, напередодні війни між Росією і Азербайджаном був підписаний договір про союзницькі відносини.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Зеленський з журналістами, Знай.uа
Зеленський з журналістами, Знай.uа

Киргизстан. Демонструє чудеса плюралізму. Одні ЗМІ транслюють російську пропаганду, інші роблять вичавку із західних медіа, треті намагаються взяти трохи від кожного.

Узбекистан. Спочатку ЗМІ активно критикували Росію, але, хвиля тепер стихла, і ймовірною причиною цього є тиск з боку Кремля.

Преса
Преса

В цілому ЗМІ (крім білоруських і Азербайджанських) набагато більше стурбовані економічними і політичними наслідками санкційної війни між Росією і країнами Заходу. Те, як просувається війна їх абсолютно не цікавить.

Нагадаємо, що 15-річний українець врятував Київ від окупації, навів артилерію ЗСУ на колону російських загарбників

Раніше повідомлялося, що дружина порадила чоловікові-окупанту покалічити себе на війні: інакше додому живим не повернеться

Також, українець в минулому був успішним підприємцем,але тепер сидить на передовій: закупив для побратимів потужні Всюдиходи