Ще з осені 2021 року в ЗМІ стали з'являтися перші повідомлення про війну, яку готується розгортати росія на території України. Ці повідомлення надходили від президента США Джо Байдена і розвідки Америки.

У ті дні українці відмовлялися в це вірить і не сприймали такі заяви всерйоз. Виявляється такими були не тільки пересічні громадяни нашої країни, а й президент України Володимир Зеленський. Про це розповів сам Джо Байден.

Джо Байден, фото: скріншот з відео
Джо Байден, фото: скріншот з відео

Президент США заявив, що Зеленський не звертав уваги на попередження про те, що росія вторгнеться в Україну в лютому. Слова американського президента передає Bloomberg:

"Я знаю, що багато хто вважав, що я, можливо, перебільшую, але я знав, і у нас були дані для підтвердження, що він (путін - прим. ред.) збирався перетинати кордон. Не було ніяких сумнівів. І Зеленський не хотів цього чути, як і багато інших".

У Володимира Зеленського вже встигли відповісти на таку маячню американського Діда. Прессекретар Нікіфоров заявив, що Україна говорила союзникам вводити превентивні санкції. І це саме захід не слухав.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

Також Байден звинуватив президента рф путіна в "спробі знищити культуру, а не тільки націю" України і сказав, що російський лідер вважає Київ "резиденцією матінки-росії".

Нагадаємо, що Джо Байден пообіцяв втрутитися у разі агресії Китаю на Тайвань: "Це зобов'язання".

Раніше ми повідомляли, що Анджей Дуда налякав Німеччину і Олафа Шольца, Зеленський точно оцінить: "росія відсвяткує перемогу в Берліні".