Українських чоловіків, що опинились під окупацією хочуть взяти на облік

Про це повідомляє Telegram-канал "УНІАН".

ЗСУ. Фото: Youtube
ЗСУ. Фото: Youtube

На окупованій території Херсонщини від чоловіків, які входили до складу тероборони та ЗСУ вимагають добровільно здати зброю та стати на облік. В мережі з'явився документ "нової" влади.

"Стати на облік, а також добровільно здати зброю та боєприпаси” – такий наказ видав намісник окупантів у Херсонській області. Тим, хто не прийде добровільно, колаборанти загрожують розправою", - говориться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Соціальний психолог Віктор Пушкар вважає, що російські військові можуть провести "мобілізацію" на окупованих територіях півдня України. Таку думку він висловив в інтерв'ю видання "Радіо свобода".

А військовий Сергій Грабський наголосив у тому ж виданні, що проведення примусової мобілізації на окупованих територіях є незаконним. На думку експерта, Росія вдається до таких дій навмисно, щоб не залучати власні військові ресурси.

"Фактично роблячи з них таке гарматне м’ясо, вони не несуть за них ніякої відповідальності ані в соціальному, ані в людському сенсі. І тому вони безжально кидатимуть такі підрозділи, таких людей на українські позиції", - каже Грабовський.

Документ. Фото: t.me/uniannet/59626

Документ. Фото: t.me/uniannet/59626

Раніше ми писали, що російські окупанти планували роздати українцям: "наполеонівські" плани курам на сміх.

До слова, бійці ЗСУ розповіли про великий "улов": на фронті ліквідували командира російських окупантів.

Раніше ми писали, що Макрон після критики з боку світу почав приходити до тями? На українців чекає нова порція зброї.