У Польщі вважають, що Україна цілком може розраховувати на подарунок у вигляді ядерних боєголовок від Заходу, так як росія порушила Будапештський меморандум.

Головною умовою Будапештського меморандуму, укладеного в 1994 році, було гарантоване збереження цілісності України в обмін на відмову від ядерної зброї.

Так як росія порушила цю згоду по всіх фронтах, розв'язавши війну на території незалежної держави, польський політик Радослав Сікорський вважає, що тепер Захід може надати Україні ядерні боєголовки, щоб та могла себе захистити. Про це чиновник заявив у прямому ефірі каналу "Еспресо".

Радослав Сікорський, фото liga.net
Радослав Сікорський, фото liga.net

Незважаючи на таку перспективу, Сікорський переконаний, що путін навряд чи наважиться атакувати територію НАТО ядерною зброєю. Крім пропаганди і погроз, з боку країни-агресора не видно ніяких явних приготувань.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Якби відбулося переміщення атомних головок до будь-яких авіаційних, артилерійських або ракетних підрозділів, то це свідчило б про те, що росія готується до чогось подібного. Але нічого такого не відбувається", - зазначив депутат.

Він зазначив, що рф має кілька тисяч тактичних боєголовок, які зберігаються в спеціально підготовлених складах і ця ситуація постійно контролюється Європейським Союзом.

Ядерна зброя
Ядерна зброя

Нагадаємо, в росії вирішили "втішити" покаліченого на війні окупанта "переможною" піснею: вийшло убого

Як повідомляв Знай.uа, Олексій Арестович підтвердив перебування в Україні арабських найманців і розповів про їхню долю

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський закликав поставити "на місце" керівництво рф: "Занадто пізно обговорювати"