Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський заявив, що путіну все одно, як росію сприймають на Заході, а тому пропозиції президента Франції про приниження росії, Емманюеля Макрона, недоречні.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський відкинув заяву президента Франції Емманюеля Макрона про те, що росію не можна принижувати. Про це пише чеське видання Ceske Noviny.

Ян Ліпавський, міністр МЗС Чехії. Фото: скриншот YouTube
Ян Ліпавський, міністр МЗС Чехії. Фото: скриншот YouTube

У розмові з журналістами Ліпавський заявив, що Чехія порушить питання підтримки України в переговорах з ЄС. "Ми підкреслимо, що Європа не забуде Україну", – сказав Ліпавський.

За його словами, не можна допустити, щоб Україна стала Чехословаччиною в 1938 році, коли за рішенням інших держав втратила частину території на користь нацистської Німеччини.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Емануель Макрон. Фото: Youtube
Емануель Макрон. Фото: Youtube

Щодо заяв Макрона про "повагу" до путіна та до росії, глава чеської дипломатії заявив:

Росія-агресор, і ми не повинні брати до уваги ні приниження, ні не приниження. Макрон, напевно, не дуже добре розбирається в питанні, путіну все одно, як росія сприймається на Заході, сказав міністр.

Ліпавський додав, що поставки зброї в Україну підтримують безпеку Чехії щодо експансіоністських намірів Росії.

Ми можемо зберігати зброю на складі тут або вона може допомогти в Україні.

Важливо, що опонент Яна Ліпавського Ярослав Бжох, який є віце-головою парламентських комітетів із закордонних та європейських справ, також назвав неодноразову заяву Макрона помилкою.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Володимир Зеленський закликав поставити "на місце" керівництво рф.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Міс Україна Всесвіт"-2020 Єлизавета Ястремська у Франції не буде зберігати обличчя путіна і публічно ткне Макрона в злодіяння росіян.

Також "Знай.ua" писав, що Макрон після критики з боку світу почав приходити до тями? На українців чекає нова порція зброї.