Британська компанія, яка спеціалізується на оборонній техніці, QinetiQ передасть Україні 10 саперних роботів TALON для розмінування територій.

Про чергову корисну допомогу від Британців повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький у Фейсбуці.

Робот-сапер TALON. Фото: скриншот Youtube
Робот-сапер TALON. Фото: скриншот Youtube

ТALON поїде розміновувати Україну. Це саперний робот, який не тільки визначає місце "подарунків", а й знешкоджує їх. До початку війни у нас вже було понад 12 таких, зараз "QinetiQ" піджене ще 10 Білошицький.

Спеціалісти компанії з 2014 року проводять навчання на території України саперів, щоб ті могли ремонтувати та правильно експлуатувати роботів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олексій Білошицький розповів, що цей робот бере на себе до 45 кг та може тягнути вантаж до 680 кг. У базовому варіанті його довжина 86,4 см, висота 42,7 см, максимальна маса — від 52 до 71 кг.

Робот-сапер TALON. Фото: скриншот Youtube
Робот-сапер TALON. Фото: скриншот Youtube

Силова установка дозволяє розвивати швидкість до 8,3 км/год та працювати без підзарядки від 2,8 до 4,5 години.

Боєць ЗСУ. Фото: YouTube
Боєць ЗСУ. Фото: YouTube

Нагадаємо, раніше ми писали, що МЗС Чехії жорстко відповіли Макрону на пропозиції зберігати обличчя путіну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Наталія Бабеуш розповіла, як годувала супом з води та каші українців на "Азовсталі".

Також "Знай.ua" писав, що 22-річний студент змусив всю Україну ридати історією про маму - 3 тижні у підвалі.