Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель висловився стосовно війни Росії в Україні. На його думку, діалог з країною-агресором потрібно продовжувати.

Таку думку він висловив в інтерв'ю для офіційного журналу Євросоюзу.

Незважаючи на те, що він вважає важливим продовження діалогу з Росією, мирні переговори повинні відбутися тільки тоді, коли Україна буде до цього готова, і буде мати більш сильну позицію на полі бою. Діалог важливий тим, що навіть якщо війна закінчиться різко, сама країна, на жаль, нікуди не зникне.

Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео
Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео

"Росія продовжить своє існування після мирних переговорів, і необхідно буде чітко визначити, як ми маємо намір з нею співіснувати. Це співіснування буде дуже важким після того, що Росія зробила на Україні. Це вторгнення, ця агресія, це знищення України, ми все це щовечора бачили по телевізору, і я сам бачив на місці. Але нам все одно доведеться намагатися співіснувати з росіянами на цьому континенті" - йдеться в повідомленні політика.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також, на думку Жозепа Борреля, західні країни зобов'язані допомагати Україні до кінця, і відповідно збільшувати військові поставки. Без цього Україні буде перемогти вкрай складно, а Росія продовжив наступ, і можливо дійде до Європи.

поставки західного озброєння до України
поставки західного озброєння до України

"Наша військова допомога повинна дійти до українських сил якомога швидше, тому що вони ведуть війну не банкнотами, а зброєю, яка дозволяє їм протистояти російській агресії. При цьому всі війни закінчуються припиненням вогню і переговорами, і Україні необхідно мати можливість підійти до цього етапу з позиції сили, щоб Росія більше не могла окупувати територію, яку вона завоювала і окупувала з 24 лютого" - підсумував він.

Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео
Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що у Путіна закінчилися високоточні ракети, випускає по Донбасу мотлох часів Холодної війни

Раніше повідомлялося, що перед українцями деокупованими територіями пройдуть Британські роботи: врятують сотні життів

Також, десантники показали, як відправляють ворогів на концерт до Кобзона: техніка з боєзапасом горить-палає