Стало відомо про те, що світ чекає зараз новий виток гонки ядерних озброєнь. Арсенали найближчим часом почнуть зростати, і існує ризик їх застосування.

Про це стало відомо завдяки новому дослідженню Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI).

Незважаючи на те, що в 2021 році в світі незначно зменшилася кількість ядерних боєголовок, в найближчі десятиліття все може знову змінитися в гіршу сторону. Ядерні арсенали країн будуть модернізуватися. Більше 90% всієї такої зброї володіють Росія і США.

Ядерна війна, фото: вільне джерело
Ядерна війна, фото: вільне джерело

"Всі ядерні держави нарощують або оновлюють свої арсенали, причому більшість з них відводить все більше місця ядерній риториці і тій ролі, яку ядерна зброя грає в їх військових стратегіях, і це дуже тривожна тенденція", - йдеться в звіті організації.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Всього в світі дев'ять ядерних держав - США, Росія, Великобританія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль і Північна Корея. Всі вони зараз оновлюють арсенал, і ризик використання в ході війни Росії проти України, значно виріс.

Ядерна зброя
Ядерна зброя

"Із загального запасу приблизно 12 705 боєголовок до початку 2022 року приблизно 9440 перебували на військових складах для потенційного використання. З них 3732 були розгорнуті разом з ракетами і літаками, а близько 2000 – майже всі з яких належали РФ або США – перебували в стані підвищеної бойової готовності", – йдеться в матеріалі.

ядерна зброя
ядерна зброя

Це відбувається вперше з часів Холодної війни.

Нагадаємо, що військовий експерт про те, що стане ключовою перемогою ЗСУ

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович підтвердив перебування в Україні арабських найманців і розповів про їхню долю

Також, бійці ЗСУ успішно вибивають окупантів з Херсонщини: пішли в контрнаступ в декількох напрямках