СЕО AJC Девід Харріс висловився стосовно війни в Україні. Вважає, що Москва повинна понести покарання за дії, які відбуваються чомусь в 21-му столітті.

Виголосив промову він на заході в Центральній синагозі Нью-Йорка, де в один голос звучало: "Слава Україні! Героям слава!", як розповідає президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін.

Промова Девіда Харріса викликала овації сотень людей, які зібралися на Global Forum American Jewish Committee.

"Бліцкриг почала Москва. Це Москва нахабно, безрозсудно і варварськи вторглася в суверенну країну. Саме Москва порушила міжнародні домовленості, в тому числі Будапештський меморандум. Саме Москва вчинила варварські військові злочини проти ні в чому не винних мирних жителів. І саме Москва вигнала з України мільйони людей. Це Москві потрібна денацифікація!",- зазначив чоловік.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Це, до слова, була його реакція на виступ Володимира Зеленського, який звернувся з Києва до учасників конференції. Він знайшов час і можливість поговорити з ними, що викликало повагу у Харріса.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

"Уявіть собі на мить Вінстона Черчілля, який витратив час у 1940-х роках на запис фільму для Global Forum АЈС. Ось яке значення він надає нам, Вам, цій організації. І ми не сміємо його підвести", - продовжив він.

Цю промову запам'ятають надовго, і що найголовніше, показує в черговий раз, як люди з усього світу допомагають Україні, і підтримують її в протистоянні з російськими окупантами.

Володимир Зеленський. Фото: Telegram
Володимир Зеленський. Фото: Telegram

Нагадаємо, що жорстоко катували і стратили-нова знахідка злочинів рф у Бучанському районі, від якої холоне кров

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ виявили під Харковом ще одного зрадника - заради легких грошей розповідав про позиції ЗСУ

Також, Михайло Подоляк розповів, скільки потрібно Західної зброї для перемоги ЗСУ