Голова ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що ООН розслідує вивезення до росії українських дітей зі зруйнованих війною міст, де їх готують до усиновлення.

В ООН зазначають, що проводять розслідування щодо депортації українських дітей до росії, де їх потім пропонують на усиновлення російським сім'ям, заявила у середу Верховний комісар з прав людини.

Депортація дітей в рф. Фото: скриншот Youtube
Депортація дітей в рф. Фото: скриншот Youtube

Виступаючи перед Радою ООН на 50-тій сесії у Женеві, Мішель Бачелет пояснила, що її служби "розслідують звинувачення в насильницькій депортації дітей з України в російську федерацію".

Згідно з цими звинуваченнями, деякі діти були "викрадені з дитячих будинків, щоб потім бути запропонованими для усиновлення в росії", сказала вона.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Наразі кількість вивезених дітей невідома. Відомо, що декілька тисяч молодих людей були перевезені до росії після того, як розпочалось повномасштабне вторгнення 24 лютого.

Українські діти. Фото: скриншот Youtube
Українські діти. Фото: скриншот Youtube

У березні ООН почала висловлювати занепокоєння з приводу ризику примусового усиновлення українських дітей, особливо близько 91 000, які на початку війни жили в закладах чи школах-інтернатах, багато з яких знаходилися на сході країни.

Міністер з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляє, що дітей, яких незаконно викрала рф, поступово повертають додому. Але це надзвичайно важка справа.

Ми шукаємо сьогодні цих дітей, намагаємось скласти списки. Кожна репатріація з нашого боку – це справжня спецоперація Ірина Верещук

Нагадаємо, раніше ми писали, що путін вирішив зайнятися "благодійністю" за допомогою краденого в Україні зерна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський запевнив, що не збирається вести обстріл російської території.

Також "Знай.ua" писав, що у путіна одержимість немовлятами, у рф демографічна криза, ситуація погіршилася після вторгнення в Україну.