Мешканців Чечні викрадають та погрозами готують для відправки в якості "добровольців" на війну проти України.

Чоловіків викрадають і ставлять перед ними ультиматум: якщо вони відмовляться воювати, то сядуть у в'язницю за сфабрикованою кримінальною справою. Про це повідомляють The Insider.

Чеченці. Фото: скриншот Youtube
Чеченці. Фото: скриншот Youtube

Солдати повідомляли про застосування залякування, шантажу або погроз тортурами та викраденням щодо своїх близьких. Хоча точна кількість випадків невідома, місцева правозахисна організація "Вайфонд" заявила, що отримала щонайменше 50 запитів, пов’язаних із примусовою мобілізацією.

Чеченський блогер Іслам Бєлокієв розповів, що щодня дізнається щонайменше три такі історії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У нас є багато повідомлень про те, що чеченців примусово відправляють воювати Ібрагім Янгульбаєв

Також повідомляється, що місцеві чиновники ведуть списки так званих "екстремістів" — тих, хто не підтримує регіонального лідера Рамзана Кадирова, — на яких вони спрямовані в кампаніях примусової мобілізації.

Повідомляється, що деякі чиновники викрадають потенційних солдатів і намагаються вимагати гроші у їхніх сімей, або погрожують зґвалтувати чи катувати членів сімей новобранців, щоб змусити їх піти в армію.

Нагадаємо, раніше ми писали, що путін вирішив зайнятися "благодійністю" за допомогою краденого в Україні зерна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у путіна вигадали, як збільшити кількість "гарматного м'яса": заманюють зарплатами та благами.

Також "Знай.ua" писав, що мільйони в бюджет України, Нацполіція наклала арешт на майно російських бізнесменів.