Стало відомо про те, що українська армія отримає реактивні системи залпового вогню HIMARS разом з боєприпасами і навченим розрахунком вже до кінця червня.

Про це повідомив глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час зустрічі в Брюсселі.

Це вкрай потужне озброєння, яке допоможе Україні побороти російського ворога. Яка саме кількість РСЗВ прибуде в Україну - поки що невідомо, проте, залишаються надії на те, що в істотному.

HIMARS, фото: вільне джерело
HIMARS, фото: вільне джерело

США і їх союзники вже встигли навчити приблизно 60 українських військових на HIMARS і 420 – на гаубицях M777, а також на бронетранспортерах і безпілотних авіаційних системах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

ТЕХНІЧНІ характеристики M142 HIMARS;

  • Вага - 16,25 т;
  • Довжина - 7 м;
  • Ширина - 2,4 м;
  • Висота - 3,2 м;
  • Екіпаж - 3 людини;
  • Калібр - 227 мм;
  • Кількість ракет - 6×227 мм, або 1×MGM-140 ATACMS;
  • Темп стрільби - 18 пострілів / хв;
  • Ефективна дальність стрільби - 32-70 км (ракети калібру 227 мм), до 300 км (MGM-140 ATACMS), до 499 км (Precision Strike Missile).

Дальність руху даного озброєння становить практично 500 кілометрів, а максимальна швидкість, яку розвиває машина - 85 кілометрів на годину.

HIMARS
HIMARS

Призначений він для стрільби керованими і некерованими ракетами для ураження районів, де зосереджена величезна кількість артилерійських систем, засобів ППО. Також вони надають вогняну підтримку своїм підрозділам. Інакше кажучи, це допоможе значно швидше вигнати російських окупантів з українських земель.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що українець здав кров для військових понад 100 разів, тепер мріє поділитися бойовим досвідом з молодшими побратимами

Раніше повідомлялося, що російські пропагандисти нарешті визнали український народ: більше не хочуть вирішувати військовим шляхом

Також, росіяни звернулися за допомогою до приватних компаній світу: своя розвідка пробила дно