Стало відомо про те, що в Україні можуть мобілізувати ще 2 мільйони громадян. Вони будуть потрібні для того, щоб розправитися з російськими окупантами на полі бою.

Про це повідомив глава фракції "Слуга народу" і керівник переговорної групи Давид Арахамія. Зараз він перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки.

Станом на сьогоднішній день, кількість людей, які борються за перемогу у війні Росії проти України, становить близько 1 мільйона громадян. Нардеп зазначив, що є можливість призвати ще приблизно 2 мільйони громадян, але армії не вистачає зброї та боєприпасів.

Давид Арахамія, скріншот із відео
Давид Арахамія, скріншот із відео

"У нас є люди, навчені атакувати, контратакувати, але для цього нам потрібна зброя. Партнери України, особливо в Європі, починають зосереджуватися на поповненні власних запасів, а не на озброєнні України, Уряд Німеччини як і раніше дуже неохоче схвалює експортні ліцензії на озброєння України, можливо, через "внутрішній страх" перед Росією", - сказав Давид Арахамія.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Україна не планує сідати за стіл переговорів до тих пір, поки у них буде слабка позиція, і це не зміниться, поки ЗСУ не отримають зброю від західних партнерів, і поки не звільнять тимчасово окуповані території.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

При цьому, члени переговорної групи зідзвонюються раз-два на тиждень, щоб обговорити ряд питань, але "обидві сторони ясно розуміють, що прямо зараз немає місця для переговорів".

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Коли продовжать мобілізацію, і чи будуть це робити-поки що невідомо. Давид Арахамія також зазначив, що щодня в Донбасі гинуть або отримують поранення до 1000 українських військових, гинуть від 200 до 500 осіб гине.

Давид Арахамія, скріншот: Youtube
Давид Арахамія, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що українець здав кров для військових понад 100 разів, тепер мріє поділитися бойовим досвідом з молодшими побратимами

Раніше повідомлялося, що Михайло Подоляк в черговий раз дорікнув Захід у порожніх обіцянках

Також, Михайло Подоляк заговорив про нормальні стосунки з росіянами, чи зможуть українці пробачити