Стало відомо про те, що Військово-морські сили ЗС України ліквідували ще один буксир Чорноморського флоту рф "Василь Бех".

Про це повідомили в прес-службі відомства 17 червня.

За попередньою інформацією, він транспортував боєприпаси та особовий склад окупантів на острів Зміїний, але, був вражений українськими ракетами. Ще одна велика втрата для росіян, яка тільки на руку Україні.

Відзначається також, що екіпаж складався з 33 людей, з яких 23 поранені, а ще 10 виявилися безвісти зниклими.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Навіть наявність на борту зенітно-ракетного комплексу Тор не завадило ВМС України демілітаризувати російських загарбників", - підкреслили українські військові.

Нагадаємо, що судно" Василь Бех " було відносно новим поповненням російського Чорноморського флоту. Він вважається рятувальним судном, і був включений до складу в березні 2017 року.

Технiчнi характеристики буксира Василь Бех:

  • водотоннажність: 1670 т (за даними ВМС України - 1605 т);
  • розміри: Довжина - 57 м, ширина - 14 м, осадка - 3,2 м;
  • швидкість повного ходу: 14 вузлів;
  • екіпаж: 26 осіб;
  • рятувальне обладнання: лебідка, ДАК, Вантажопідйомні пристрої, водолазний комплекс з барокамерою, Засоби пожежогасіння-3 лафетних ствола продуктивністю по 500 м3 / год; підводний апарат Марлін-350 з глибиною роботи до 400 метрів;
  • число додаткових місць для постраждалих / рятуються / транспортуються людей - 36.

    Василь Бех, фото: вільне джерело
    Василь Бех, фото: вільне джерело

Це черговий транспортний засіб, про який окупанти говорили як "аналогів немає", і як бачимо, воно вже пішло на дно. До слова, цілком ймовірно, що в Кремлі намагатимуться помститися, тому можуть посилитися ракетні обстріли.

Нагадаємо, що українцям допомагають очищати землю від"скверни": Легіон "Свобода Росії" взяв у полон окупантів

Раніше повідомлялося, що Україна вводить візовий режим для громадян Росії - Володимир Зеленський

Також, Олена Зеленська розповіла світовим колегам, чим займаються Українки під час війни: багато хто міг би взяти приклад