17 червня 2022 року в Україну без офіційних попереджень приїхав прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон. Зазначимо, що це вже другий його візит до столиці України з початку повномасштабної війни 24 лютого.

Стався цей візит одразу ж після приїзду трьох інших світових політиків: канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Франції Еммануеля Макрона і прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі. Після відвідин цих товаришів Україна отримала статус кандидата в ЄС.

Зустріч Зеленського і Джонсона була, як завжди, дуже теплою. Сам президент поділився, про що йшла розмова з прем'єром Великобританії.

Володимир Зеленський і Борис Джонсон, фото: Офіс президента України
Володимир Зеленський і Борис Джонсон, фото: Офіс президента України

"В першу чергу це дві важливі речі - оборона і безпека. Ми детально обговорили поточну ситуацію на передовій, на нашому Сході, на півдні нашої держави, наші можливості в захисті України від російських окупантів. Є загальний погляд на те, як рухатися до перемоги. Бо саме такий результат потрібен Україні-перемога нашої держави", - підкреслив Президент.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Після офіційних розмов Володимир Зеленський і Борис Джонсон відвідали Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві. Лідери двох держав поставили свічки біля іконостасу. Борис Джонсон поцікавився історією монастиря і його внутрішнім оздобленням. Священнослужителі подарували Прем'єр-міністру Великої Британії ікону Почаївської Божої Матері.

Володимир Зеленський і Борис Джонсон поклали квіти до стіни пам'яті загиблих за Україну. Пам'ять полеглих героїв вшанували хвилиною мовчання. Президент України та Прем'єр-міністр Великої Британії відвідали виставку знищеної військової техніки російських окупантів. І там Джонсон знову заговорив українською.

Виставка знищеної військової техніки росіян, фото: Знай.uа
Виставка знищеної військової техніки росіян, фото: Знай.uа

"Добрий день всім. Я Борис Джонсон з Лондона. Слава Україні... Удачі і я вітаю вас із знищенням цієї техніки",- сказав Прем'єр-міністр Великобританії українським військовим.

Українці, які дізналися про візит Джонсона, теж прийшли на Софіївську площу, щоб привітати друга нашої країни.

@ilnyzkas1

♬ оригінальний звук - LYUKSI

Нагадаємо, що після візиту Макрона, Шольца і Драгі Зеленський отримав потужне послання.

Раніше ми повідомляли коли закінчиться війна в Україні. Тарологиня назвала чіткий місяць: "Сильний наступ ЗСУ з РСЗВ".

Також стало відомо, що Зеленський закликав Данилова перевірити готовність до нападу з Білорусі: всі чотири області.