Стало відомо про те, що найімовірніше для України не буде ніякої прискореної процедури щодо вступу до Європейського Союзу. Це може зайняти десятки років.

Про це заявив міністр-делегат з європейських справ при Міністерстві закордонних справ Франції Клеман Бон в ефірі радіостанції Europe 1.

Вже днями Україні нададуть статус кандидата на вступ до ЄС, і це по істині історична подія для нашої країни.

Фотографія з офіційного сайту Ради Європи.
Фотографія з офіційного сайту Ради Європи.

"Завтра або післязавтра ми надамо Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Це буде початок довгого переговорного процесу з певними умовами... ніякої прискореної процедури не буде, ніяких винятків", - сказав чиновник.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше міжнародні ЗМІ писали про те, що таке рішення Єврокомісії ще не можна вважати доконаним фактом, і привели в приклад Туреччину, яка десятки років чекає своєї черги стати частиною європейської сім'ї.

Мітинг, фото: скріншот з відео
Мітинг, фото: скріншот з відео

Також, існує ймовірність, що цей статус може бути скасований у разі, якщо Україна порушить взяті на себе зобов'язання, і перша перевірка повинна бути ближче до кінця року. Але, найімовірніше цей термін продовжать через активні бойові дії в більшій частині країни.

Зеленський виступив перед Європейською Радою. Фото: Telegram
Зеленський виступив перед Європейською Радою. Фото: Telegram

Президент України Володимир Зеленський назвав цей тиждень історичним, адже цієї події вся країна чекала з 1991 року, і ось, сталося. Коли прийметься рішення стосовно подальшої долі України в союзі-невідомо, але це може зайняти десятки років.

Нагадаємо, що Росія обстрілює Харків через ненависть, заздрість і помсту: радник ОП Подоляк про ірраціональні методи ведення війни Путіна

Раніше повідомлялося, що чи достатньо Захід допомагає Україні-американський генерал натякнув на перевагу ЗСУ перед окупантами

Також, російські полонені зізналися у злочинах проти українського народу, довели свою марність