Стало відомо, що у пса-сапера Патрона з'явиться помічник - "собака"-робот Spot

Про це повідомляє видання Foreign Policy Magazine.

Пес Патрон. Фото: Instagram
Пес Патрон. Фото: Instagram

Згідно з інформацією, армія США погодилася надати одну із двох своїх «собак»-роботів для допомоги в очищенні України від мін та інших боєприпасів.

Робот добре зарекомендував себе під час випробувань. завдяки розгортанню роботизованої руки замість голови, Spot може допомогти перетягнути боєприпаси, що не розірвалися, такі як касетні бомби, в ями з іншими боєприпасами, що дозволить безпечно підривати їх далеко від цивільного населення партіями до 50-100 снарядів, не наражаючи на небезпеку людей.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На новину відреагував й відомий пес-сапер Патрон. На його сторінці в соціальній мережі instagram з'явився новий допис, в якому він говорить, о дуже радий тому, що в нього може з'явитися підлеглий. Він йому вже дав ім'я - Григорій.

"Але вже прочитав, і пишу зразу вам. Якщо США передасть нам собаку «Spot » — я буду дуже щасливим, тому що: - у мене з‘явиться підлеглий; - ви уявіть собі як ми розкішно виглядатимемо на світлинах: «Пес Патрон та його робот Григорій» (я вирішив його назвати на честь Сковороди); - І найголовніше: скільки Григорій принесе користі країні і життя скількох саперів він зможе врятувати! Можливо, і моє теж", - написано на сторінці Патрона.

Нагадаємо, пес Патрон розчулив українців несподіваною порадою, яку слід "взяти на озброєння".

До слова, мінна безпека з Патроном: як поводитися з боєприпасами, які залишили окупанти.

Раніше ми писали, що пес Патрон втомлюється: власник чотирилапого помічника розповів про нюанси зіркового життя.