У ГУР розповіли, чи варто чекати самостійного нападу Білорусі на Україну і хто нарощує сили біля кордонів.

На головні питання щодо можливої загрози з боку Білорусі відповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна. За його словами, в країну можуть зайти диверсійно-розвідувальні групи, але створення ударних угруповань не помічено.

Вадим Скібіцький з ГУР, скріншот з відео
Вадим Скібіцький з ГУР, скріншот з відео

"Досвід березня-квітня, коли російські війська були перегруповані, виведені з території Білорусі і перекинуті на схід України, свідчить, що за два-три тижні російські війська можуть знову повернутися на територію Білорусі", - заявив Скібіцький.

Представник ГУР впевнений, що білоруські війська не нападуть на Україну окремим складом, а тільки в спільних угрупованнях з росіянами. За його словами, Лукашенко усвідомлює ризик ведення відкритої війни.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Якщо подивитися на позицію, яку зараз займає керівництво Білорусі, зокрема Лукашенко – він розуміє, наскільки загрозливим є для його режиму відкритий вступ у війну. Тим більше, що втягування Білорусі у війну – це фактично крах для режиму Лукашенка не тільки на міжнародній арені. Це по суті означає повний контроль з боку Російської Федерації", - пояснив він.

Олександр Лукашенко. Фото: скрін youtube
Олександр Лукашенко. Фото: скрін youtube

На території Білорусі зараз перебуває 1,5 тисячі російських військових. Вони посилили свою присутність біля кордонів з Україною. За інформацією Скибицького, щоб їм створити потужне ударне угруповання, потрібно 3-4 тижні.

Білоруські війська, фото з вільних джерел
Білоруські війська, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, що окупанти обстріляли Київ, одна з ракет влучила у житлову багатоповерхівку: є загиблі та постраждалі

Як повідомляв Знай.uа, російські окупанти масово йдуть у відмову і проклинають брехливе командування: "Не платять, кинули, як м'ясо"

Також портал Знай.uа писав, що США продовжать нарощувати поставки РСЗВ Himars для України: разом намагаємося домогтися поразки росіян