Україна купила у німецької збройової компанії майже 2900 ПТРК RGW 90 Matador.

Україна ще в березні також уклала з німецьким концерном Dynamit Nobel Defense контракт на 5100 протитанкових ракетних комплексів. З них в країну надійшло вже близько 3000, повідомляє Welt am Sonntag.

ПТРК RGW 90 Matador. Фото: скриншот YouTube
ПТРК RGW 90 Matador. Фото: скриншот YouTube

Україна вже вдруге купує подібну зброю з початку повномасштабної війни. У березні у корпорації придбали 5100 гранатометів RGW 90 Matador. Угоду схвалив уряд Німеччини.

Хоча Німеччина годувала обіцянками, і з обіцяних 2700 зенітних ракет "Стріла" спочатку поставили 500. Ще 1500 ракет було передано після прохань Києва.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З початку повномасштабної війни Україна купила у Німеччини вже 8000 одиниць ПТРК. Перші 15 зенітних САУ Gepard, які пообіцяли передати Україні ще на початку квітня, мають поставити лише наприкінці липня, а решту - до кінця серпня.

На початку червня також повідомлялося, що Німеччина готова поставити Україні чотири РСЗВ Mars II, але згодом у міністерстві оборони ФРН уточнили, що можуть поставити лише три такі системи.

Matador – нове покоління одноразових гранатометів, для яких характерна висока швидкість, потужність та універсальність бойової частини.

Нагадаємо, ми писали, що Метью Брайза, колишній директор у справах Європи та Євразії у Раді Нацбезпеки США вважає, що путін не готовий сідати за стіл перемовин.

Як повідомляв "Знай.ua", що лукашенко може відправити до України близько 15 тисяч білоруських військових за наказом путіна

Також "Знай.ua" інформував, що російські спецслужби роблять все, щоб Україні не було чим воювати.