Стало відомо про те, що на Буковині спіймали чергову банду аферистів. Займалися продажем переданих для української армії транспортних засобів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці офісу Генерального прокурора України в соціальній мережі Facebook.

Навіть під час війни люди хочуть нажитися на благій справі. На Буковині банда організувала схему розкрадання гуманітарної допомоги. За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито незаконну схему отримання прибутку від продажу автомобілів з гуманітарної допомоги (ч.3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, співробітники благодійної організації налаштували механізм збуту легкових автомобілів, що були ввезені на територію України в якості гуманітарної допомоги.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Аферисти, фото: ОГПУ
Аферисти, фото: ОГПУ

Шахраї продавали їх особистостям, які шукали транспорт для наших захисників Збройних сил України, і тим самим наживалися на допомозі. Після отримання незаконних коштів за актом прийому-передачі, вони передавали автомобілі військовим нібито в якості гуманітарної допомоги на безкоштовній основі, але, звичайно ж гроші забирали собі. За весь час їм вдалося за такою схемою продати чотири транспортні засоби.

Аферисти, фото: ОГПУ
Аферисти, фото: ОГПУ

"При розрахунку за четвертий автомобіль в порядку ст.208 КПК України затриманий Буковинець. Йому повідомлено про підозру. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП в Чернівецькій області при оперативному супроводі Управління СБУ в Чернівецькій області"- йдеться в повідомленні під постом.

Аферисти, фото: ОГПУ
Аферисти, фото: ОГПУ

Нагадаємо, що Європа убезпечить Україну від ядерної загрози Кремля, поставка спорядження вже почалася

Раніше повідомлялося, що крах Росії може статися відразу після поразки в Україні, і вони це розуміють - Кирило Буданов

Також, 13 порад тим, хто їде воювати: це може вберегти життя