Чехія передасть Україні безпілотники власного виробництва. БПЛА йде в комплекті зі станцією управління "пілот-оператор", трекінговою антеною або супутниковим модулем і катапультою.

Про це повідомляє чеське видання České noviny. Головним завданням безпілотників в Україні стане надання даних для української артилерії. При цьому сам БПЛА оснащений високоточною камерою відеоспостереження і важить близько 25 кілограмів.

БПЛА з Чехії. Фото: скриншот Youtube
БПЛА з Чехії. Фото: скриншот Youtube

Радіус роботи безпілотника 60 км. У повітрі він може пробути близько 6 годин. Чеська компанія вже випустила 2 БПЛА для спостереження і працює над бойовими безпілотниками.

Дрон Bivoj вже відомий в керування українськими військовими. Також є версія безпілотника, який може нести боєприпаси.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

БПЛА з Чехії. Фото: скриншот Youtube
БПЛА з Чехії. Фото: скриншот Youtube

Раніше американська компанія подарувала 100 безпілотників Україні. БПЛА Quantix Recon можуть літати непоміченими силами противника і не зазнавати впливу радіочастотних глушників.

ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, турецька компанія з виготовлення БПЛА "байрактар" подарувала чотири безпілотники ЗСУ, хоча кошти на придбання цих "пташок" були зібрані. Ще на два байрактари хочуть назбирати поляки. А в Міноборони заявили, що куплять ще 10 апаратів у липні.