Стало відомо про те, що найімовірніше російські окупанти покинули острів Зміїний. Не змогли протистояти натиску Збройних сил України.

За попередньою інформацією вони покинули острів на 5 катерах, а залишки своєї техніки підірвали. Інформація поки що не підтверджена офіційними відомствами, однак, якщо це дійсно так, то новина хороша.

"Протягом ночі, в результаті успішно проведеного чергового етапу військової операції з нанесенням вогневих ударів нашими ракетними і артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник наспіх евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, ймовірно, покинув Острів" - йдеться в повідомленні на сторінці Оперативного командування "Південь".

По мережі також розійшлася фотографія, на якому видно, що на даний момент Острів Зміїний весь покритий пожежею, і продовжують лунати вибухи. Чекаємо тепер офіційну інформацію від Генштабу, і святкуємо ще одну маленьку, але стратегічно важливу перемогу над окупантами.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Острів Зміїний, фото: Facebook
Острів Зміїний, фото: Facebook

Він був під окупацією понад 2 місяці, і саме за допомогою цього розташування окупанти регулярно обстрілювали Одеську область. Зараз, якщо вони покинули позиції, обстріли найімовірніше припиняться. ЗСУ регулярно завдавали ударів по окупантам на острові, і змогли повернути його під український контроль.

Острів Зміїний, фото: скріншот з відео
Острів Зміїний, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що терорист Стрєлков-Гіркін розповів, що ФСБ хотіло поставити Добкіна на чолі "ХНР" за місяць до війни

Раніше повідомлялося, що після епопеї з "байрактарами", Чехія вирішила не пасти задніх і передати Україні безпілотники власного виробництва

Також, афганець не вагаючись став на захист України: мужній воїн пояснив свою мотивацію