У Росію насильно вивезли за чотири місяці повномасштабної війни понад дві тисячі дітей, і всього 44 з них повернули назад. На які злочини продовжують іти окупанти.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі інформаційного телемарафону.

Росіяни активно використовують заборонені методи у війні проти України. Страждає від цього не лише доросле населення, а й маленькі діти.

Депортація дітей в рф. Фото: скриншот Youtube
Депортація дітей в рф. Фото: скриншот Youtube

"Зараз у нас є інформація, що понад дві тисячі таких діток потрапили незаконно і насильно були вивезені до Росії. Однак ми не знайшли ще за всіма двома тисячами даних і не верифікували таких", - сказала Верещук.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Ірина Верещук, скріншот з відео
Ірина Верещук, скріншот з відео

На даний момент українська влада активно займається цими питаннями індивідуально, коли надходять дзвінки від близьких і родичів щодо того, де зараз може бути дитина. Це злочини, які неможливо пробачити, адже вони ламають життя та психіку людини з самого дитинства.

Ірина Верещук, фото: скріншот з відео
Ірина Верещук, фото: скріншот з відео

"Ми знаходимо таких діток на території Російської Федерації, пишемо відповідні листи і точково їх повертаємо. Таким чином, вже було повернено 34 дитини з "ДДСТ" та 10 дітей завдяки опікунам, які поїхали до Росії і привезли таких дітей до України. Це 44 дитини", - продовжила розповідь Ірина Верещук.

Діти в бомбосховищі
Діти в бомбосховищі

Нагадаємо, що в Херсоні окупанти вкрали металеві "їжаки" і замінили дерев'яними: під стать фанерним білоруським танкам

Раніше повідомлялося, що ціла сім'я з Одеси встала на захист Батьківщини після початку війни: жінки-волонтери, Чоловіки-на фронті

Також, подружжю з Херсона вдалося вибратися з окупації, i вдихнути "повітря свободи"