Харків продовжує тримати оборону, незважаючи на постійні обстріли та агресію з боку російських окупантів. Не здали жодного метра територій.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню голови Харківської ОВА Олег Синегубов у своєму новому інтерв'ю для РБК-Україна.

У Харківській області Збройні сили України зосереджені на тому, щоб утримувати позиції, і тим самим завдавати максимальних втрат ворогу. Однак немає достатньо інформації про те, що зараз у ворога достатньо військового ресурсу для того, щоб повторити свій наступ на Харківську область.

Олег Синєгубов: фото з Facebook
Олег Синєгубов: фото з Facebook

"Ми готові до можливих нових спроб наступу на Харків, зокрема до наступу на інші населені пункти на шляху до Харкова. А також до можливих спроб ворога оточити місто Харків та взяти його в кільце, обрізавши київський та дніпровський напрямок. Ми це розуміємо та щодня працюємо над тим, щоб зміцнювати наші оборонні позиції. Ми не здали жодного метра нашої території, яка була відвойована" – розповідає українцям Олег Синєгубов.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Розбомблений Харків
Розбомблений Харків

Не можна не відзначити, що від початку повномасштабного наступу Харківська область перебуває під постійним ударом ворожих військ. На сьогоднішній день окупанти контролюють щонайменше 30% територій. Всі вірять, що це ненадовго, і за допомогою старанного постачання озброєння від західних партнерів вдасться відтіснити ворога до його кордонів, і зробити це таким чином, щоб у них навіть думки не було після цього знову розпочинати наступ.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що британці знову прийдуть на допомогу Україні, прихистять і навчать понад 10 тисяч військових ЗСУ

Раніше повідомлялося, що боєць ЗСУ розповів, через які випробування довелося пройти з початку повномасштабного вторгнення

Також, ракетні удари не завадять контнаступленню: вже знайдено рішення