Збройні сили України вже підходять до передмістя Херсона. Залишився всього кілометр, і почнеться один із найважливіших контрнаступів цієї війни.

Про це повідомляє портал Economist .

За попередніми даними, передові підрозділи українських захисників зараз перебувають уже в межах снайперського пострілу, а це близько кілометра від перших передмість Херсона.

Херсон, фото: Воєнна розвідка України
Херсон, фото: Воєнна розвідка України

При цьому, за словами експертів, нас можуть очікувати найближчим часом вкрай затяжні бої, адже окупанти не мають наміру здаватися, на жаль. Однак і ЗСУ мають набагато сильнішу мотивацію, ніж вони.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Перші результати варто очікувати вже протягом наступних двох тижнів, які будуть дуже цікавими, і кардинально змінять постачання ракетних систем від західних партнерів.

ЗСУ. Фото: скриншот Facebook
ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

Російські окупанти бояться наступу від ЗСУ із західною зброєю, як зазначає джерело видання, тому постійно намагаються зміцнити цю лінію оборони.

Наступ української армії також не сприяє відкритий ландшафт Херсонської області, на якому війська виявляються вразливими для артилерійських ударів.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

При цьому, як зазначили у виданні, на цьому напрямі ЗСУ втричі перевершують російських окупантів за живою силою та технікою, що може дати успішний результат під час наступу вже найближчим часом. Загарбники зосередили всі свої сили на Донеччині.

Нагадаємо, що Михайло Подоляк прокоментував жест "доброї волі" Росії після успішного удару ЗСУ

Раніше повідомлялося, що окупанти готові заплатити кругленьку суму, аби втекти з війни в Україні .

Також колишній командувач армії США Бен Годжес про перемогу над росіянами до кінця року