Як відомо, нещодавно в Україну почало надходити перше важке озброєння від західних партнерів. Крім того, завдяки ньому ЗСУ показали вже успішні результати на полі бою.

Йшлося про HIMARS та MLRS. Основна їх перевага перед російськими РСЗВ - точність та швидкість. Тобто, при одному пострілі в окупантів точно будуть втрати

Наприклад, росіянам знадобиться 16 ракет "Смерч" або 12 "Ураганів" для того, щоб накрити касетними боєприпасами величезну "область", і те, ймовірність непопадання все одно висока. Зі озброєнням від західних партнерів усе з точністю навпаки.

HIMARS, фото: скріншот з відео
HIMARS, фото: скріншот з відео

Працюють ракети сімейства GMLRS досить легко. Один постріл - одна уражена мета, після чого в контейнері залишається ще 5 у випадку з HIMARS, або ще 11 у випадку з MLRS. Тобто ще 5 чи 11 цілей відповідно можна буде ліквідувати.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Установка M270A1 оснащена двома контейнерами з 6 ракетами в кожному, за цей час може бути перезаряджена 6-10 разів. Шість множимо на 12 = 72 ракети, тобто за наявності точних координат - 72 уражені цілі за той час, поки "Смерч" завдасть 1-2 неточних ударів некерованими ракетами.

З появою в Україні таких РСЗВ, російські загарбники не зможуть довго стріляти, оскільки вони не мають і близько схожого озброєння. Використовують застарілі методики, якими лякали багато років тому світ.

ЗСУ. Фото: скриншот Міноборони Facebook
ЗСУ. Фото: скриншот Міноборони Facebook

Швидкість роботи американських радарів, комп'ютерної системи управління вогнем, швидкості польоту ракет і їх точність - нереальне поєднання. Єдина проблема в тому, що надали нам їх поки що дуже мало, і приїхала лише перша партія. Але ми вже бачимо перші результати, що не може не тішити.

Нагадаємо, що MLS SHIELD для українських військових уже готові їхати на фронт: характеристики італійської бронетехніки

Раніше повідомлялося, що помічник нардепа перекваліфікувався на "зрадника батьківщини", оцінив світ в Україні у 4 тисячі

Також, добрі росіяни? Чоловік відмовився від громадянства країни-агресора і пообіцяв стати частиною ЗСУ