Американський ветеран Джеймс Васкес розповів, як вирішив вирушити воювати в Україну проти росіян. Чому він ризикує собою заради іншої країни?

Про це чоловік розповів в інтерв'ю "Голос Америки".

Вирішив виїхати він у перший же день повномасштабної війни – 24 лютого. Зібрав спорядження, дочекався закордонний паспорт, після чого вперше у житті поїхав до Європи. Інакше вчинити він не міг, бо чув історії про російських солдатів ще від своєї бабусі з Латвії.

Джеймс Васкес, фото: скріншот із відео
Джеймс Васкес, фото: скріншот із відео

"Усю мою сім'ю по лінії бабусі вбили росіяни. Усіх до єдиного. Вона єдина вижила. Її змусили працювати в майстерні, шити форму для російських військових. Їй так набридло, що вона взяла два ножі, підійшла до фотографії Сталіна, і просто проткнула обидва ока. Це було б смертним вироком, але ті солдати були зачаровані бабусею" - розповідає Джеймс Васкес.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На лінію фронту в Київській області він потрапив уже через кілька днів після приїзду в Україну, і разом із побратимами зробив величезний внесок у звільнення від російських окупантів.

Джеймс Васкес, фото: скріншот із відео
Джеймс Васкес, фото: скріншот із відео

Служить він переважно з українцями, і всі для нього стали братами. Навіть мовний бар'єр не заважає службі. За ці місяці він встиг побувати на Сході, і вже навіть встиг повернутися на батьківщину до США. Проте ненадовго.

"Я буквально продаю все, що я маю: мою машину, човен, трейлер, трактор, і скоро я повертаюся назад. Добровольцям потрібні гроші. Я витратив близько 25 тисяч доларів. Українці дивовижні люди, я хочу провести залишок свого життя там. Я хочу відновлювати свою країну, і я не повертався б назад, якби не був упевнений, що ми переможемо" - підсумував чоловік.

Нагадаємо, що в Маріуполі окупанти крадуть навіть гранітну плитку, і звозять усе до захопленого Донецька - мародерства повним ходом .

Раніше повідомлялося, які наслідки залишають фосфорні бомби на обличчях людей: 83-річний дідусь вижив під обстрілом, але змінився до невпізнання

Також експерти спрогнозували, чи зможе світ спокійно жити найближчим часом, і чи потрібно для цього розпастися росії.