Канцлер Німеччини Олаф Шольц зробив нову заяву щодо допомоги для України. Вважають, що зробили дуже багато, зокрема щодо озброєння.

Так канцлер ФРН відповів на запитання депутатів бундестагу. Він полягав у нерозумінні, чому його уряд відмовляється передавати Україні бронетранспортери Marder, які простоюють у заводу-виробника.

У них вкрай була зацікавлена ​​українська сторона, адже Німеччині вони не потрібні, зважаючи на все, а от у боротьбі з росіянами могли зробити свій значний внесок.

Олаф Шольц, фото: скріншот з відео
Олаф Шольц, фото: скріншот з відео

У відповідь на критику депутата Олаф Шольц зазначив, що Німеччина вже "мобілізувала для України багато допомоги, у тому числі, озброєннями", і нагадав про передані самохідні гаубиці PzH ​​2000, реактивні системи залпового вогню, зенітні установки Gepard, а також станції радіолокації контрбатарей. боротьби Cobra та системи ППО IRIS-T.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми - учасники того, що роблять союзники, наші друзі. Так ми діятимемо і далі, нічого поодинці ми робитимемо", - заявив канцлер, маючи на увазі згадані бронетранспортери.

Збройні сили України. Фото: скриншот Facebook
Збройні сили України. Фото: скриншот Facebook

Поговорили вони і про гарантії безпеки, які Німеччина готова надати Україні. Вони не такі, як НАТО.

Не буде йти про автоматичну військову допомогу у разі нападу. Представник ФРН висловив думку, що гарантії безпеки для України мають "пристосовуватися до конкретної ситуації" та передбачати "високоефективні санкції проти росії".

Олаф Шольц, фото: скріншот з відео
Олаф Шольц, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що частина німців не втратила ілюзій щодо путіна, вважають, що Росії не вистачає територій

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович за прикладом Гіркіна деморалізував окупантів, що досягли свого піку

Також, Олексій Данилов розповів про неймовірну кількість українців, які вже захищають Батьківщину .