У п'ятницю, 8 липня, свій день народження святкує український герой останніх п'яти місяців - головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Йому виповнилося 49 років, і сподіваємося, що ювілей він зможе зустріти вже у вільній Україні.

Це людина, яка професійно справляється сьогодні з нашою армією, і яка відіграла величезну роль у тому, що ЗСУ досягають успіхів на фронті.

На посаду чоловік вступив майже рік тому, 27 липня. З них п'ятий місяць йому доводиться протистояти російським військам, які підготовлені радянськими методами.

Валерій Залужний - фото з Фейсбук
Валерій Залужний - фото з Фейсбук

За цей час він не дав жодного інтерв'ю, проте відстояв Київ, Чернігів, Суми та інші українські області, а також потрапив до списку 100 найвпливовіших людей у ​​світі за версією журналу Time.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Валерію Залужному почали прогнозувати навіть кар'єру у політиці, але він принципово туди не втручається. Вважає, що кожен має бути на своєму місці, а окрім військової служби його нічого не цікавить.

Валерій Залужний, фото: скріншот з відео
Валерій Залужний, фото: скріншот з відео

Війна для нього розпочалася у 2014 році, і його призначили заступником командира сектору "С", який був сформований у Донецькій області для проведення АТО.

У 2017 році Залужний був призначений начальником штабу – першим заступником командувача військ оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України. Тоді ж він отримав звання "генерал-майора".

Ну, і за його старання його призначили минулого року головнокомандувачем ЗСУ, на що він явно не очікував.

Валерій Залужний - фото з Фейсбук
Валерій Залужний - фото з Фейсбук

"Така висота була для мене недосяжною. І для мене це був трохи невеликий шок" - згадував перші дні чоловік в одному з довоєнних інтерв'ю.

Сподіваємося, що саме Валерій Залужний принесе нам перемогу разом із ЗСУ найближчим часом, і наступний день народження, ювілей, він зустріне у вільній та мирній країні.

Валерій Залужний, фото: скріншот з відео
Валерій Залужний, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що Валерій Залужний закликав західних колег старанніше допомагати Україні стримувати росіян .

Раніше повідомлялося, що перемогу забезпечено: астролог Юлія Опалат розповіла головну таємницю Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

Також українцям показали героя Валерія Залужного в молодості, дівчата ледве стримуються