Українським військовим передали перші РСЗВ M270 MLRS. Вони здатні завдавати вдвічі більше ударів по ворогові, цим назавжди відбиває бажання окупантів йти далі.

У чому ж особливість даних систем і чому росіяни їх настільки бояться. Що більше Україні нададуть такого озброєння, то швидше війна закінчиться.

РСЗВ, фото: Facebook
РСЗВ, фото: Facebook

Вартість такої "машини" понад 2,3 мільйони доларів. Призначений для закритих вогняних позицій за будь-яких погодних умов. Також підходить для позицій артилерії та засобів ППО противника, вантажних автомобілів, бронетранспортерів тощо.

РСЗВ. Фото: Youtube
РСЗВ. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

M270 MLRS має масу 24,5 т у бойовому положенні. Мінімальна дальність стрілянини становить 2 км, а максимальна – 300 км зі снарядами ATACMS відповідно. На превеликий жаль, боєприпаси з максимальною дальністю поки що не постачаються через побоювання західних партнерів, проте Україна вже почала переговори.

Обладнана вона двигуном типу VTA-903T потужністю 500 кінських сил. Максимальна швидкість становить 64 км/год, а запас ходу – 480 км.

Розбита техніка окупантів. Фото: Facebook
Розбита техніка окупантів. Фото: Facebook

З такими РСЗВ окупантам не поздоровиться, і це можна побачити вже за першими вдалими ударами за допомогою HIMARS. За останні 2 тижні було знищено вже понад 50 складів росіян із боєприпасами, і керівництво перебуває у стані паніки. Сподіватимемося, що їхній кінець уже близький, і пророцтва багатьох експертів про закінчення війни до кінця року правдиві.

РСЗВ. Фото: Youtube
РСЗВ. Фото: Youtube

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данилов розповів, коли Україна перестане вести бойові дії

Раніше повідомлялося, що українські артилеристи наводять жах на російських окупантів, випалюючи їхні позиції

Також, українські спецназівці проникли в лігво ворога