Останнім часом на сайті президента України з'явилася велика кількість петицій на військову тематику. Одна з них стосується повісток, які почали видавати на вулицях, блокпостах, заправках тощо. Менш як за місяць українцям вдалося зібрати необхідну кількість голосів.

З'явилася вона, як було зазначено вище, на сайті ОПУ, і кожен міг у вільному доступі підписати її.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube
Володимир Зеленський. Фото: YouTube

Володимира Зеленського попросили на законодавчому рівні припинити роздачу повісток до військкомату на вулицях, заправках та блокпостах. Людям це настільки не сподобалося, що за 77 днів до дедлайну вони зібрали 25 тисяч підписів.

Автор петиції детально описав, у чому саме полягає ця проблема.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

"Зараз багато бажаючих людей, які моралізовані, мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, тому що багато людей набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал менше. Також, користуючись відсутністю інформації про черговість , зараз зустрічаються порушення у процесах видачі повісток, коли вони були без прізвищ підписані з печатками та заповнені вже на місці" - йдеться в повiдомленнi.

Скрін, відео YouTube військкомат
Скрін, відео YouTube військкомат

Тепер президент України зобов'язаний її розглянути і винести свій вердикт із цього приводу. А ось що саме він вирішить - невідомо, оскільки кілька військових петицій гарант все ж таки забракував. Зокрема, йшлося про заборону виїзду за кордон військовозобов'язаним чоловікам.

Скрін, відео YouTube військкомат
Скрін, відео YouTube військкомат

Чи припиниться така видача повісток у будь-яких місцях, дізнаємося вже зовсім скоро, але українці налаштовані вкрай серйозно.

Нагадаємо, що бойовики у "ДНР" довели до загибелі британського полоненого Пола Урі: над легендою сильно не морочилися

Раніше повідомлялося, що російська армія щодня втрачає свою силу, скоро попросять у вусатого диктатора фанерні танки — бійці ЗСУ спрацювали майстерно .

Також, окупанти показали шикарну мету для HIMARS: готуйтеся